hit counters

miércoles, 9 de octubre de 2013

La veritat en el temps



Bona presentació d'un nou màster d'història contemporània i món actual ahir a la UB a càrrec del professor Josep Fontana que ens va presentar "LA GUERRA FREDA COM A FICCIÓ"!! Interessant també pels geògrafs perquè a 1r curs l'any passat vam tractar aquest tema precisament amb texts seus!

Sobretot em quedo amb una reflexió interessant, i és que han passat dècades des de aleshores però els polítics d'aquells temps (Bush pare, Thatcher, Gorbachov,...) i els d'ara no han canviat gens la seva postura, i és la d'enganyar al poble amb versions oficials que no es corresponen amb la seva realitat, n'hi ha prou de veure el programa electoral del PP en les darreres eleccions, una ficció!!!

Sembla mentida que la raça política s'ompli la boca dient: "som els representants del poble", si així fos doncs el normal seria rebre la màxima i fidel informació del que ens pot afectar a tots, però resulta que a final hem de llegir la premsa per està al corrent! Els periodistes només haurien de transmetre notícies literals, però en realitat desgraciadament hem hagut de recórrer a que es converteixin en investigadors privats i públics nostres, perquè a cada pregunta que fan a un representant "democràtic" obtenen una resposta antinatural per tal de generar els màxims dubtes possibles i evitar que el demandant arrenqui de la boca del portaveu allò que tot "bon professional" d'aquest sector sap que ha d'amagar costi el que costi i al preu que sigui: LA VERITAT!

En fi aquí volia arribar, que la realitat dels fets només les sabem en certesa quan els protagonistes de la història es fan grans, molt vells i escriuen les seves memòries!! Sona patètic, però és així, vivim sempre amb la ombra de l'engany, i només si tenim paciència el temps ens dóna la solució!

No hay comentarios: