hit counters

domingo, 22 de marzo de 2015

Radiosondatge



Un any més, en honor del Dia Meteorològic Mundial, al Cosmocaixa (Barcelona) s'han organitzat tallers com aquest per donar a conèixer les metodologies d'estudi i seguiment d'aquest món de la méteo.








Es tracta d'un aparell acoplat a un globus, a través d'un fil, i que és propulsat a les capes altes de l'atmosfera per recollir dades de: temperatura, humitat relativa, pressió atmosfèrica, velocitat i direcció del vent,... ajuda en les prediccions meteorològiques i sobretot important per les dades que recull en dies d'elevada contaminació a la ciutat! Com a anècdota econòmica, el material no es recupera (però és molt lleuger per no fer mal a ningú allà on pugui caure si és que no s'ha desintegrat abans) i cada llançament té un cost de 100 euros, i com s'ha fan dos al dia el resultat són 200€/dia.



Poca assistència però almenys els més petits estaven molt pel tema!! jaja. Hi ha que dir també que des del 2013 una instal·lació al terrat de la Facultat de Física de la UB permet que la feina es realitzi automàticament ja que hi ha una màquina programada que s'encarrega de tota la operació, dos cops per setmana únicament dos tècnics la recarreguen i comproven que no hi hagi falles.

No hay comentarios: